Независими беларуски медии, работещи в изгнание, имат нов шанс да предават надеждна

...
Независими беларуски медии, работещи в изгнание, имат нов шанс да предават надеждна
Коментари Харесай

Сателит ще снабдява с независима информация граждани и медии в Беларус

Независими беларуски медии, работещи в изгнание, имат нов късмет да предават надеждна информация на аудиторията си. Благодарение на организацията  " Репортери без граници " в Космоса бе изстрелян сателит, наименуван " Свобода ".

В предпазена мрежа той предоставя сигнал и съдържание на малкото независими журналисти в Беларус. 
Беларуските самостоятелни медии към този момент не могат да работят в страната. През юли 2021 година управляващите дефинираха наличието ни като екстремистко и бяхме принудени да се преместим в Полша. Работим в заточение и постоянно търсим способи да разпространяваме наличието си измежду хората в Беларус. Те имат потребност от това, имат потребност от почтена публицистика, с цел да се стимулират от демократични промени.
Павел Свярдлоу, основен редактор на Еврорадио

Подобни тактики са добре познати на някогашните сътрудници на Радио Свободна Европа, което предоставяше актуална и независима информация на хората в Източния блок преди години. 
Лукашенко е деспот и единственият метод да се борим с него е да стигнем до хората в Беларус. Трябва да внимаваме неналичието на независимост в медиите да не се вкорени в обществото ни.
Станислав Прушински, публицист, някогашен помощник на Радио Свободна Европа

Силата на информацията не трябва да се подценява, по тази причина властническите режими се опитват да я лимитират. 
Според нас, от 6 до 9 % от популацията в Русия има достъп до самостоятелна информация. Ако можем да вдигнем този %, би било отлично, тъкмо това е концепцията за този спътник. Той съумява да доближи Източна Европа, окупираните територии в Украйна и някои елементи на Русия. Това демонстрира, че потокът от самостоятелна информация има значение.
Тибо Брутен, заместник-генерален шеф на " Репортери без граници "

" Европа даде дом на доста политически бежанци от Русия и Беларус, в това число публицисти, които се борят за свободата на словото - полезност, която всички споделяме.

Магдалена Ходовник за Euronews от Варшава
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР